logo

Brevkurs i föräldraskap 4 månader med individuell handledning

Från December 07, 2019 12:11 till Maj 07, 2020 14:11
Postad av Liv Larsson
0911-241144
Kategorier: Distanskurs
Träffar: 4339

Träna på att bemöta barn

Kursinnehåll: Som bas för vår träning har vi boken Föräldraskap från hjärtat av Inbal Kashtan. Vi gör bland annat de övningar som finns i boken för att träna på NVC och hur du kan använda det i ditt liv som förälder. Du läser boken, gör övningarna som beskrivs i boken samt gör övningar i din vardag med de barn du möter. Att uppgifterna sträcks ut över en tid hjälper till att integrera kunskaperna i din vardagskommunikation.

Nonviolent Communication är ett stöd för dig som vill lära dig kommunicera på sätt som skapar mer kontakt och mindre motstånd. Det är en kommunikationsprocess som hjälper oss att skapa en dialog där vi kan mötas i samförstånd. Vi utvecklas vår förmåga till sårbar ärlighet och empatiskt lyssnande vilket kan berika alla våra relationer.

Kursmoment och arbetssätt:

Kursen är helt på distans. Det innebär ett flexibelt lärande där du själv kan välja när du gör de uppgifter som följer med utbildningen, dock inom kurstiden.

Obs! Vi vill påpeka att det finns begränsningar med att utforska kommunikation på distans. Detta eftersom kommunikation är så mycket mer än bara ord. Eftersom vi vet det, försöker vi genom olika övningar inspirera varje deltagare att använda kunskapen i sitt vardagsliv.

Syfte med kursen:

  • Förstå dina egna behov så att du lättare kan välja hur du vill reagera
  • Motivera utan hot om bestraffning eller löfte om belöning
  • Gå bortom maktkamper genom att förändra dina vanemässiga beteenden
  • Höra vad ditt barn säger ja till när det säger nej
  • Medla mellan barn så att kärnan i konflikten hanteras

Kurslitteratur:

  • Nonviolent Communication, ett språk för livet av Marshall Rosenberg
  • Föräldraskap från hjärtat av Inbal Kashtan.
  • Kort för känslor och behov

Beställ böckerna i vår webbutik, eller ring 0911-24 11 44

Kursstart:

När du har anmält dig och fått dina första uppgifter startar kursen eftersom det här är kurs du studerar på egen hand.

Kurstid:

Vi rekommenderar att du tillåter ett minimum av 10 veckor och ett maximum av 4 månader för att gå igenom kursen. Kursen är slut när du skickat in och fått svar på övningar och frågor fram till och med övning 10. Om du tar mer än 4 månader från kursstart (då du fått de första uppgifterna av oss) på dig kommer vi inte att ge någon feedback utan anser kursen vara avslutad. Ingen återbetalning sker även om du inte fullföljer kursen.

Vår kontakt: Observera att vi helst vill ha dina svar skrivna på dator eller skrivmaskin. Om du ändå väljer att skriva för hand kan det vara så att vi väljer att inte kommentera de uppgifterna om vi inte enkelt kan tyda handstilen. Det innebär att om vi inte förstår din handstil (eller bedömer det som väsentligt merjobb att tyda den) att vi helt enkelt inte kommer att ge dig den "feedback" kursen innebär.

Intyg: Utfärdas till den som har fullföljt alla uppgifterna inom kurstiden.

Kursavgift: 2500 - 7500 kr. Moms tillkommer för företag. Faktura skickas tillsammans med de första övningsuppgifterna och kursen anses därmed som påbörjad och därefter återbetalas ingen kursavgift. Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Läs mer om vår syn på pengar här.

Anmäl dig enklast via knappen högts upp på sidan, eller ring så kommer du igång inom några dagar.

Liv Larsson, certifierad NVC–tränare med CNVC, handledare för kursen 0911- 24 11 44